Ons Simpele Leven in Den Haag

0

Door: Danang Waskito

Ons simpele leven in Nederland begon op 26 oktober 2012, toen vijf eenvoudige personen hun eerste stappen zetten op Schiphol. Sindsdien genieten we van het leven in dit kleine maar mooie land.

Nederland is niet het eerste land in het buitenland waarin we leven. Voor mij is dit het vierde land waar ik woon na Japan (anderhalf jaar), Australië (twee jaar) en Egypte (drie jaar). Al onze kinderen zijn gelukkig in het buitenland geboren. Een in Australië en de andere twee in Egypte.

Ondanks dat Nederland niet het eerste land is waarin we leven, houden we er van om hier te wonen. Het leven is hier anders dan in de andere landen waar we woonden. Vooral als je woont in een rustige stad als Den Haag, waar er nauwelijks files zijn, de fietsers koning op de weg zijn en er vele parken zijn die verse zuurstof verspreiden. Het is dus een mooie stad om in te wonen. Het is vooral een stad waar een ontspannen sfeer heerst en het is de juiste plaats om te slapen!

Maar soms zijn er dingen die je mist zoals:
1. Straatverkopers en “tukang bakso” (gehaktbal verkoper) in Indonesië die er de gehele dag en nacht voor je zijn;
2. Kinderen die spelen in de wijken van Jakarta;
3. Dwaze bestuurders die geen richting aangeven zoals in Egypte;
4. Het studentenleven met het lezen van vele boeken zoals in Australië en Japan;
5. Het ‘mudik’ fenomeen (naar je geboortestad terugkeren om het suikerfeest te vieren) in Indonesië;
6. De ‘azan’ (de oproep voor het gebed) net naast je oor, zoals in Indonesië en Egypte;
7. Een heerlijke miso suru, sushi, sashimi in de Nagoya Daigaku kantine…
…en nog veel meer.

Maar ons leven is heel simpel. Je gewoon gelukkig voelen waar je ook woont. We zijn blij om te leven in Den Haag, waar je heel gemakkelijk Indonesische gerechten kunt vinden! En wat is er belangrijker dan een volle maag?

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply