Padangbai: Verborgen Schat van Bali

0
Bali is een populaire bestemming voor toeristen die willen genieten van de stranden. Het is echter jammer dat vrijwel alle stranden op Bali haar schoonheid hebben verloren door het massatoerisme. Maar maak je geen zorgen, er zijn nog een paar adembenemende stranden in Bali die voor velen nog onbekend zijn.

Padangbai is hier een perfect voorbeeld van. Gelegen in een kleine baai in het oosten van Bali, ongeveer 50 km van de toeristische plaats Kuta, ligt Padangbai. Deze plaats dient eigenlijk als veerhaven naar Lombok en van daaruit naar de Gili eilanden. Maar waarom zou je daarheen gaan als je ook kunt genieten van de schoonheid die Padangbai te bieden heeft?

Het is een pittoresk stadje met een onbedorven dorpsgevoel en een mooie witte strand, dat lokaal bekend staat als de Blue Lagoon, aan de noordkant van de baai. Er is echter een andere plek met een nog mooiere strand genaamd Bias Tunggal Beach, ook wel bekend als de Secret Beach, en is gelegen aan de zuidkant van de baai.

Bij de Blue Lagoon kun je naast genieten van het strand ook duiken en snorkelen. Op een winderige dag kunnen de stromingen vrij sterk zijn en is het moeilijk om te gaan zwemmen en snorkelen, dus zorg ervoor dat je er naartoe gaat op een dag dat het weer rustig is. En maak je geen zorgen als je geen snorkeluitrusting hebt, want je kunt het voor slechts een paar euro huren op het strand.

De onderwaterwereld is geweldig bij de Blue Lagoon. Er zijn verschillende soorten aparte rif haaien, steenvissen, murenen en blauw lintpalingen, roggen, inktvissen en octopussen, sterrenkijker vissen en er woont zelfs een grote Napoleonvis!

Als je zin hebt in iets anders dan kun je in de buurt van Padangbai ook tempels bezoeken, waaronder de belangrijke Pura Silayukti Tempel. Hier introduceerde de grote Hindoe wijsgeer Empu Kuturan het kastensysteem in de 11e eeuw. Deze tempel bevindt zich aan de noordkant van de baai, dichtbij de Blue Lagoon.

Dus zorg ervoor dat u Padangbai  bezoekt als je in Bali bent. Als je eenmaal in Padangbai bent geweest, zul je nooit meer de behoefte hebben om de veerboot te nemen naar Lombok of de Gili eilanden. (HN)
SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply