Pesta Rakyat 2015 ondanks het slechte weer een succes

0

Het natgeregende gebouw en veld van de SIN (Sekolah Indonesia Nederland) in Wassenaar, op zaterdagochtend 5 september 2015, bevestigen de weersverwachting van die dag. Maar op de genoemde locatie was er voor de Indonesische gemeenschap in Nederland wel iets om naar uit te kijken, namelijk een evenement dat jaarlijks wordt gehouden. De Pesta Rakyat.

Pesta Rakyat is een initiatief van de Indonesische Ambassade in Den Haag en maakt deel uit van de viering van de Indonesische afhankelijkheid. Het heeft de naam Pesta Rakyat gekregen, omdat het een cultureel en culinair feest is voor en door de Indonesische gemeenschap in Nederland. Tijdens deze dag krijgt men het gevoel weer even in hun thuisland te zijn.

Een totaal van 42 stands met typisch Indonesisch eten was op dit evenement te vinden. Er was volop keus: van cakejes, bubur ayam manado, sate kambing, rujak cingur, mie ayam bakso tot allerlei soorten koude drankjes. Maar daar bleef het niet bij, want andere stands verkochten een rijkdom aan typisch Indonesische producten, waaronder een scala aan accessoires, batikstoffen en allerlei Indonesische voedingsmiddelen.

De bezoekers werden daarnaast vermaakt met een variatie aan culturele voorstellingen, zoals indrukwekkende angklung concerten en traditionele Indonesische dansen. Dit jaar verwelkomde de Indonesische Ambassade in Den Haag een paar artiesten uit Indonesië, zoals de creatieve dansgroep Warna Indonesia, popzanger Leo Mokodompit en dangdut-zangeres Elvi Zubaedah. De toeschouwers schroomden niet om mee te doen en de poco-poco bleef niet lang uit.

Het is dus geen wonder dat men ondanks de regen een plekje vrij had gemaakt voor de geuren en kleuren van hun land van herkomst. Het bewijs hiervan is dat “er in het eerste uur wel al 2.500 mensen kwamen,” zoals de voorzitter van de Pesta Rakyat 2015 commissie Azis Nurwahyudi aangaf. Tot in de late namiddag hebben maar liefst 7.000 mensen het evenement bijgewoond. De bezoekers bestonden niet alleen uit Indonesiërs woonachtig in Nederland, maar ook uit Nederlanders en mensen uit België.

Gelukkig is het snel gestopt met regenen en versterkte de zon de intieme en gezellige sfeer van de duizenden Indonesische bezoekers die op de Pesta Rakyat 2015 aanwezig waren.

Foto: Adi Zitter (Adizitter.com)

 

Pesta Rakyat 2015

Pesta Rakyat 2015

Pesta Rakyat 2015

Pesta Rakyat 2015Pesta Rakyat 2015Pesta Rakyat 2015Pesta Rakyat 2015Pesta Rakyat 2015Pesta Rakyat 2015Pesta Rakyat 2015Pesta Rakyat 2015Pesta Rakyat 2015Pesta Rakyat 2015Pesta Rakyat 2015Pesta Rakyat 2015Pesta Rakyat 2015

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply