Prachtige Batik uit Papua tijdens de Indonesia Fashion Show 2016

2

Door: Fitri Gaylani Sabariah

De Ambassade van de Republiek Indonesië organiseerde samen met de Dharma Wanita Persatuan in Nederland de modeshow “Fashion Diplomacy” op woensdag 7 september 2016. Het evenement in de Grote Kerk in Den Haag, was heel feestelijk met uitgenodigden, waaronder diplomaten, modeontwerpers, zakelijke partners van de ambassade, mediapartners en andere belangrijke betrokkenen.

Indonesia Fashion Show 2016 NederlandIndonesia Fashion Show 2016 Nederland

Volgens de Indonesische ambassadeur, de heer I Gusti Agung Wesaka Puja, werd dit evenement niet alleen georganiseerd om de schoonheid van de Indonesische cultuur te behouden, maar ook om de grote en gevarieerde Indonesische batik industrie te introduceren. De heer Puja gaf aan dat het behoud van de Indonesische cultuur in Nederland in de vorm van mode, muziek en dans in de toekomst vaker zal worden georganiseerd.

Tijdens de avond waren er modeshows die de Batik Mamayoo Private Collection uit Papua toonden. Deze collectie is ontworpen door Yolanda Tinal om haar liefde voor Papua te realiseren. Dieren zijn een inspiratie wat duidelijk terug te zien is in het motief van deze collectie. De fascinerende batikkleuren zijn ook geïnspireerd door de schoonheid van de natuur.

Mamayoo werkt ook samen met BaroqCo, bekend vanwege de krooncollectie voor schoonheidswedstrijden zoals de Miss World en Miss Universe. Het Papua batik motief, dat ontworpen is door Ian Adrian, ziet er onderscheidend en aantrekkelijk uit, waardoor de presentatie voor verbazing zorgde onder de aanwezige gasten.

Indonesia Fashion Show 2016 Nederland

 

SHARE.
Share.

About Author

2 reacties

Leave A Reply