Recensie: Anugerah

0

Anugerah is gevestigd in het centrum van Rotterdam, in de buurt van Blaak. De locatie is vrij klein, maar gezellig, met een zitgelegenheid voor ongeveer 12 personen. De meeste mensen komen hier om een maaltijd af te halen.

Het restaurant is versierd met mooie ornamenten en decoratieve houten poppen, die misschien een beetje beangstigend overkomen voor sommigen. Er hangen verder verschillende kleurrijke authentieke Indonesische schilderijen aan de muur, samen met een oorkonde Zilveren Lepel van de Tong-Tong Fair. Dit gaf ons een goed gevoel over de kwaliteit van het eten, dus tijd om te bestellen.

Het personeel is vriendelijk en behulpzaam bij het uitleggen van de menu-opties. Er waren niet veel opties om uit te kiezen, dus hadden we snel een keuze gemaakt. We waren vooral onder de indruk van de nasi rames opties, waarbij je de mogelijkheid hebt om twee soorten vegetarische gerechten te kiezen en twee soorten vleesgerechten. En dat slechts voor een prijs van € 11,50. We bestelden nasi goreng jawa rames met rundvlees rendang, gado-gado sambal goreng tempe en ayam goreng boemboe pedas; nasi kuning rames, met rundvlees rendang, ikan goreng bumbu bali, sambal goreng tahu en gado-gado; een portie sate kambing (3 stokjes) en lemper.

We waren erg verrast om de hoeveelheid die we voorgeschoteld kregen, meer dan onze maag helaas aankon. De smaak van het eten was redelijk goed. Wij vinden het alleen jammer dat de smaak van de gerechten enigszins niet tot haar recht komt door de vier verschillende gemengde gerechten. De hele maaltijd was aangenaam, maar voor ons had een beetje pittiger mogen zijn. We hebben vooral genoten van de sate kambing. Het vlees was mals en de sate saus was heerlijk.

Als dessert wilden we graag hun cendol proberen, maar we waren teleurgesteld dat ze het niet serveerden die avond. Dus hebben we uiteindelijk een stuk koude spekkoek genomen met koffie tubruk (‘botsende koffie’: koffie waar het kokend water rechtstreeks over de fijn gemalen koffie heen wordt gegoten), die echter zeer geweldig smaakte.

Over het algemeen hadden we een heerlijke maaltijd en we zouden zeker terug gaan voor de vriendelijke service, de sate kambing en de nasi rames (zij het met een minder opties de volgende keer). (NN)
3,5/5 sterren
Adres:
Botersloot 54a
Rotterdam
Gemiddelde menuprijs: €14.00
Openingstijden: di t/m za 12.00-21.00 uur, zo vanaf 16.00 uur, ma gesloten
SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply