Recensie: Aries Noodles (Amsterdam)

0

Door: Detty Janssen

Het begon als een vrijetijdsbesteding om mie ayam (bamiesoep met kip) voor vrienden te bereiden, om vervolgens een eigen eethuisje te openen. Ja, dat is Aries Tjahjadi overkomen. Aries werd in Jakarta geboren in 1968 en is eigenaar van Aries Noodles in Amsterdam.

Hoewel het pas twee jaar open is, is zijn eethuis al heel bekend binnen de Indonesische gemeenschap in Nederland. Mede dankzij sociale media komen de gasten niet alleen uit Nederland, maar ook uit dichtbij gelegen landen zoals Duitsland, België en Frankrijk. Ze komen allemaal om de mie ayam a la Aries te proeven.

Toen de vraag werd gesteld over de naamkeuze van zijn eethuisje, antwoordde Aries dat de naam voor zichzelf moet spreken. Dit betekent dat hij alles zelf heeft gemaakt. Hij koos het woord ‘noodles’ in plaats van ‘bamie’, om te voorkomen dat de bamie die hij maakt wordt vergeleken met de bekende bamie goreng. Hij wil graag dat de originele Indonesische smaak van mie ayam hier in Nederland bekend en omarmd wordt.

Bij een bezoek aan Aries Noodles, kan je dezelfde soort sfeer proeven als in een bamie eethuisje in Indonesië. Vooral omdat de kleuren rood en wit terug komen in het decor (zoals de rood-witte vlag van Indonesië). De smaak van de mie ayam geeft je het gevoel van de mie die verkocht wordt op straat. De mie ayam wordt bij Aries Noodles bereid met diverse ‘toppings’ en het meest bekende menu is de Bakmie All in One. De bamie die geserveerd wordt met stukjes kip, babi kecap, champignon, bakso en pangsit is uiteraard een favoriete menu. Maar eet je geen varkensvlees?  Wees niet ongerust, want dit ingrediënt kan weggelaten worden en vervangen worden met extra champignon en kip.

Recensie: Aries Noodles (Amsterdam)De klanten zijn zeer tevreden over de heerlijke maaltijden, met een minimale prijs van €8,- voor een portie mie ayam. Vooral wanneer ze geholpen worden door de zeer vriendelijke eigenaar. Bij het bereiden van de bamie wordt er gebruik gemaakt van de beste soort meel om de perfecte smaak te krijgen. Naast het menu mie ayam worden ook andere gerechten bereid zoals saté ayam of saté babi en nasi tim (gestoomde rijst met kip). Hoewel er niet veel variatie is, zijn die gerechten een goed alternatief voor de gasten die geen liefhebbers zijn van mie ayam.

Aries vindt dat de sleutel van zijn succes een combinatie is van vastberadenheid, hard werken en behoud van kwaliteit. Dit laatste om teleurstellingen van klanten te voorkomen en dat ze graag weer terugkomen. Om de bovengenoemde redenen is Aries in staat te ondernemen in Nederland en is zelfs een pionier met het openen van zijn eigen mie ayam eethuis in Nederland.

Aries Noodles
Koningin Wilhelminaplein 58
1062 KS Amsterdam
(tegenover World Fashion Center)
Tel: 020-6699810 / 06-51743897

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply