Recensie: Kantjil & de Tijger (Amsterdam)

0

Door: Valerie Krul

BelindoMag had tijdens een bezoek aan Amsterdam trek in een uitgebreide lunch. Natuurlijk zochten wij daarvoor naar een Indonesische restaurant. Het restaurant Kantjil & de Tijger, gehuisvest op de Spuistraat, leek ons de juiste keuze!

Kantjil & de Tijger serveert niet alleen Indonesisch eten dat al bekend is bij het Nederlandse publiek, zoals Nasi Rames, Gado Gado, Soto Ayam, Lemper, Risolles etcetera. Bij dit restaurant kun je namelijk tijdens de lunch of diner ook modernere en wat minder alledaagse gerechten bestellen. Het is mogelijk om een Rijsttafel Preview te bestellen om kennis te maken met de Indonesische keuken en te genieten van haar Rijsttafelgerechten. Wat wij heel leuk bedacht vonden, is het menu Mangkok. Hierbij kan je één basis-, één groente- en één vleesgerecht kiezen, die worden geserveerd in een eetkom. En er is zelfs een Asian High Tea verkrijgbaar met een variatie aan thee en allerlei Aziatische hapjes.

Spicy Fruit Salad

Spicy Fruit Salad

 

Voor onze recensie bestelden we vier gerechten. De eerste was Rendang Bitterballs dat wordt geserveerd met mosterdsaus. Dit gerecht is een klein beetje pittig. Als tweede bestelden we Martabak (telor), een typisch Indonesisch gerecht dat al vrij bekend is in Nederland. Deze wordt geserveerd met chilisaus en Acar Ketimun (zure komkommersalade). Vervolgens bestelden we de Bali Chicken Pita, een pita broodje met groente en kip in Balinese kruiden. Ook krijg je er twee sauzen bij, die er wel bij passen maar wat ons betreft niet per se nodig zijn, want zonder was de pita al lekker genoeg. Een minpunt aan dit gerecht is de manier waarop dit geserveerd wordt, waardoor het wat onhandig eten is. Als laatste gerecht kozen we voor de Spicy Fruit Salad, die ons deed denken aan een Rudjak Manis. De salade viel ook in de smaak, alleen was er wortel bij gedaan die net iets te hard is voor deze salade. Om onze dorst te lessen bestelden we Homemade Ice Tea dat werd geserveerd met limoen en een sereh stengel. Deze ijsthee smaakte zoet en een beetje naar aardbeien.

Bali Chicken Pita

Bali Chicken Pita

Onze algemene indruk en de bediening van Kantjil & de Tijger was erg goed. Het personeel is vriendelijk, snel en behulpzaam. We kregen het gevoel dat ze de gasten graag tevreden willen stellen en werken klantgericht. De sfeer in het restaurant is ook aangenaam en niet onbelangrijk is dat wij tevreden zijn met onze lunch!

Website: kantjil.nl

Adres: Spuistraat 291-293, Amsterdam

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply