Recensie: Meraba Indonesia

0

“Dwaze” expeditie rondom het Indonesische archipel (Ahmad Yunus)

Misschien is het woord ‘dwaze’ hierboven voldoende om de ervaringen te beschrijven van de twee Indonesische seniore journalisten, Farid Gaban en Ahmad Yunus. Zij hebben Indonesia rondgereden op slechts een oude 100 cc motor gedurende bijna een jaar.

In de reisverslagen van hun boek, nodigen zij de lezers uit om de ruimte en het leven van Indonesia op een hele andere manier te zien dan de waan van een stad als Jakarta. De lezer bezoekt eilanden en daarnaast de meest buitenliggende, binnenlandse en historische regio’s van het archipel. Van Sabang tot Merauke, en van Miangas tot het eiland Rote.

Dit boek wil de spirit van de lezer doen herleven, vooral van de Indonesische mensen, om de schoonheden en rijkdommen van de natuur en de mensen te waarderen. Daarnaast wil dit boek de ogen van de lezers openen over de verschillende conflicten, problemen, en de verzwegen verwoeste natuur, verwaarloosde gebieden, en het vergeten leven van de mensen buiten het eiland Java, wat het resultaat is van de ongebalanseerde economie van dit land.

Voor u die nog droomt om Indonesie rond te reizen, zal dit boek minstens uw tevredenheid tikkelen over de schoonheden en rijkdommen van het mooiste land.

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply