Recensie: Perkara Mengirim Senja

0

SENO Gumira Ajidarma (SGA) wordt beschouwd als een van de belangrijkste literaire Indonesische persoonlijkheden. Zijn werk heeft vele lokale en internationale prijzen ontvangen, zoals de Khatulistiwa Literary Award (2004), Zuidoost-Aziatische Writers Award (2007) en de Anugerah Pena Kencana Award (2008).

Zijn werken zoals “Atas Nama Malam”, “Sepotong Senja Untuk Pacarku”, “Negeri Senja”, “Kitab Omong Kosong”, “Jazz, Parfum Dan insiden” en de meest recente “Nagabumi” zijn erin geslaagd om een nieuwe kleur te geven in de wereld van de Indonesische hedendaagse literatuur. Hij combineert literaire en journalistieke technieken om een ​​verscheidenheid aan werken te schrijven, variërend van realist tot surrealistisch.

SGA´s werk is uitgegroeid tot een bron van inspiratie voor veertien jonge Indonesische schrijvers die later samenwerkten om een bloemlezing van korte verhalen, getiteld Perkara Mengirim Senja, te maken. Dit werk bevat 15 korte verhalen over thema’s als liefdesdriehoek, ontrouw, man-vrouw relatie en vragen over de aard van de liefde en romantiek. (Utami Diah Kusumawati)

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply