Recensie: Restaurant Bogor

0

Liz van Velzen

Het restaurant is gevestigd in Den Haag, op de Van Swietenstraat 2. Omdat het midden in een woonwijk ligt, valt het restaurant niet echt op. Menig bezoeker loopt dan ook eerst voorbij de ingang, om weer even later zoekend terug te komen en via de smalle ingang een soort huiskamer restaurant binnen te stappen.

We bezoeken het restaurant op maandag, wat bijzonder is, omdat de meeste restaurants dan dicht zijn. Wellicht mede om die reden is het vrij druk, zowel aan de tafeltjes als aan het afhaalgedeelte.

Kennelijk leeft het restaurant van zijn mondeling overgedragen reputatie en digitale recensies op iens.nl. In ieder geval hebben de eigenaren van het restaurant niet de moeite genomen een eigen website op te zetten en daarmee is het restaurant feitelijk een publiek geheimpje.

Sfeer
Hoewel de ruimte donker en klein is, heerst er een gezellige sfeer. De batik kleedjes op de tafels en de wajang poppen aan de wand herinneren de bezoeker aan de herkomst van de gerechten, maar laten de ruimte geen Indonesië ademen. Ook ligt de nadruk niet op het restaurant gedeelte, maar lijkt de twee kamerige ruimte soms meer op een bar met de mogelijkheid te dineren dan anders om. Het personeel is van goede wil, maar door de drukte minder beschikbaar voor persoonlijke aandacht.

bogor bener

Eten
We kwamen eten met een groep, waardoor we een variëteit aan gerechten bestelden. De reacties waren ook verschillend van ‘OK’ tot ‘zeer enthousiast’.

  • Gado-gado & sambal goreng tempe: De gado-gado smaakt vers en goed. De combinatie van zoetheid van de pindasaus en de pittigheid van de sambal goreng tempe zorgen voor een prettige smaaksensatie. De portie is groot voor één persoon. Dus ben je alleen dan doe je er goed aan een halve portie te bestellen.
  • Tahu telor: De tahu telor doet niet onder voor de gado gado, eveneens geserveerd met verse ingrediënten. De pinda soja saus is pittiger dan gedacht, maar prima te verdragen. Ook hier is de portie groter dan een éénpersoonsmaag. Het idee is toch echt het gerecht te delen met je gezelschap, immers: sharing is caring.
  • Babi ketjap: De babi ketjap is heerlijk voor mensen die wél van vlees en niet van pittige kruiden houden.
  • Pisang goreng: Pisang goreng zijn we niet gewend in palmsuiker te krijgen, wat het bijgerecht net te zoet maakt.

Prijs
Gemiddeld 15 euro pp inclusief drank

Eindoordeel
Ruim voldoende. Wie op zoek is naar een avond Indonesische gezelligheid en versnapering zit in dit Haagse geheime stulpje uiterst goed.

 

Adres: Van Swietenstraat 2, 2518 SJ The Hague

Tel.: 070 346 1628

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply