Recensie: Restaurant Dewi Sri (Rotterdam)

0

Door: Thamara Martien

Voor een volgende recensie heb ik besloten om een bezoek te brengen aan Dewi Sri, een Indonesisch restaurant dat al meer dan 30 jaar bestaat en is gevestigd in een prachtig pand aan de Westerkade. Ik kwam net na lunchtijd aan, dus het was er vrij rustig. Ik ging er vooral heen om een ​​bepaald dessert, waarover ik veel heb gehoord, uit te proberen: het spekkoek dessert.

Je vraagt je misschien af wat er zo speciaal is aan deze cake die je in bijna elke toko in Nederland kunt kopen. Nou, bij Dewi Sri wordt deze spekkoek geserveerd met Sayah, een unieke likeur met een spekkoek smaak. Deze likeur is ontwikkeld door Marc Pieplenbosch en Menno Kleijweg  en heeft de zilveren prijs gewonnen in de International Wine and Spirit Competition (IWSC) van 2013.

Dewi Sri is een van de eerste Indonesische restaurants die deze likeur op haar menukaart zette. Alhoewel het wordt geserveerd bij de spekkoek, kan het ook gemixt worden met koffie of gedronken worden na een maaltijd.

Toen het spekkoek dessert geserveerd werd, viel me direct op hoe mooi het is opgemaakt (zie foto). Wat ik zag was een stuk spekkoek versierd met een bolletje ijs, dat kleine stukjes spekkoek bevatte, en met slagroom ernaast. Natuurlijk werd het ook geserveerd met een glaasje Sayah, die je dan achteraf drinkt. De combinatie van de spekkoek en Sayah zorgde voor een bitterzoete en pandan-achtige nasmaak, wat ik helemaal niet erg vond. Ik beveel het spekkoek dessert aan voor degenen met avontuurlijke smaakpapillen en die graag een moderne draai aan een traditioneel Indonesisch nagerecht willen.

Ik was heel blij met dit dessert van Dewi Sri, maar heb ik ook hetzelfde gevoel bij de maaltijden die er geserveerd worden? Ik denk dat ik nog eens een keer terug moet om daar een oordeel over te geven.

Dewi Sri Centrum
Adres: Westerkade 20 – 21, 3016 CM Rotterdam
Tel.: 010-4360263

Dewi Sri Hillegersberg
Adres: Grindweg 650, 3055 VD Rotterdam
Tel.: 010-4223625

Website: www.dewisri.nl

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply