Recensie: Restaurant Minang Kabau (Rotterdam)

1

Door: Thamara Martien

Voor BelindoMag mocht ik op pad gaan en de Indonesische keuken verkennen. Er zijn veel Indonesische eetplekken die allemaal beweren dat zij de beste zijn. Nu maar eens bekijken welke dit daadwerkelijk is.

Voor mijn recensie ben ik naar Minang Kabau geweest. Het is een knus restaurant met een unieke locatie aan de Kralingse Plas. Het Minang Kabau huis is gebouwd volgens de traditionele bouwstijl van de Minang Kabauers, een bevolkingsgroep op Sumatra (Indonesië). In dit soort gebouwen woonden vele generaties van een familie, van grootouders tot en met de klein (klein-) kinderen.

Sate ayam bakmie belindomag.nl

Sate ayam bakmie

In augustus 1998 is het Minang Kabau huis bijna tot de grond toe afgebrand. Uiteindelijk werd er begonnen aan de wederopbouw van Minang Kabau. Het heeft twee jaar geduurd voordat het restaurant heropende. Het huidige restaurant Minang Kabau is verdeeld over twee verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich de serre en het terras.

Hier heb ik de saté ajam (kip) met bami goreng besteld. Mijn bord was hemels opgemaakt en het gerecht was heerlijk! Ik kreeg een apart bord met de saté ajam en pindasaus, en op het andere bord de bami goreng. De saté ajam had een licht pittige smaak en de combinatie met de bami goreng was geweldig! Het is een van mijn favoriete gerechten geworden en ik raad het anderen zeker aan.

De ervaring die ik had tijdens mijn recensie in Minang Kabau was over het algemeen positief. De bediening was uitstekend en het personeel was uiterst vriendelijk. Het restaurant zelf zag er heel mooi uit en de prijs was zeer schappelijk. Je krijgt waar voor je geld.

 

Adres: Plaszoom 500, 3062 CL Rotterdam
Telefoonnummer: 010-2121099
Zomerseizoen: april tot oktober 2014
maandag t/m zondag: 12:00 uur tot 22:00 uur

*Let op: keuken sluit om 21:30 uur!

 

SHARE.
Share.

About Author

1 reactie

  1. Een prachtige locatie dat zeker en smaakvol eten. Als je echter meldt dat al het eten koud is geserveerd en de opwarmplaten niet werken wordt je vreemd aangekeken en wordt je geen optie gegeven of korting of iets. Dat vind ik een slechte zaak zeker gezien het prijzige eten.

Leave A Reply