Recensie: Sari Koering Restaurant (Rotterdam)

1

Door: Melissa Voets

Voor BelindoMag’s maandelijkse meeting waren we op zoek naar een Indonesisch restaurant om lekker te eten. Na even zoeken kwamen we uit op het Indonesische restaurant Sari Koering in Rotterdam en dit was onze ervaring.

Bij binnenkomst werden we meteen gastvrij onthaald en naar onze tafel gewezen. Hierdoor hadden we meteen een goede eerste indruk. Het restaurant was mooi bekleed met allerlei Indonesische poppen, kaarsen in Indonesische stijl en natuurlijk het tafelkleed wat een Batik print had. Wij kwamen hier op een doordeweekse dag dus het was heel rustig.  De bediening was goed, niet heel snel, maar het duurde zeker niet te lang. We werden verder zeer vriendelijk behandeld.

Wij bestelden rendang, gado-gado, pisang goreng, saté ayam, pepes ikan, lontong, nasi kuning en soto ayam. De meeste gerechten waren goed, maar meer aangepast aan de smaak van de ‘Belanda’, dus niet te pittig en een niet al te sterke smaak, zoals je zou verwachten van de Indonesische keuken. Gelukkig  kregen we er wel extra sambal bij. De porties zijn vrij groot, dus als je het niet opkrijgt, is dat geen probleem. De gastheer was zo vriendelijk de restjes in bakjes te doen om mee naar huis te nemen.

Een minpunt voor het restaurant is de ligging, je ziet het snel over het hoofd en is qua locatie niet in een hele gezellige buurt waar je op zoek zou gaan naar een leuk restaurant om te gaan eten. Het ligt gelegen achter het Maritiem Museum, dus net iets waar je niet meer naartoe zou lopen als je net uit de stad komt. Hartstikke zonde, want wij hebben hier uiteindelijk heerlijk gegeten en het is zeker een aanrader om er een stukje voor om te lopen.

Prijs/kwaliteit: De kwaliteit van het eten laat iets wat te wensen over,  iets authentieker aangezien aangegeven was dat de gerechten uit de Oost-Javaanse keuken kwamen. De gastvrijheid was zeer goed.

 

Adres: Wijnhaven 114-A, 3011 WV Rotterdam

Tel.: 010 433 4466

 

SHARE.
Share.

About Author

1 reactie

  1. ” dat de gerechten uit de Oost-Javaanse keuken kwamen”
    ———————————————————————–
    Ik had gedacht dat het een Sundanese Restaurant is , i.v.m de naam Sari Koering .

Leave A Reply