Recensie: Si Des

7

Middenin de drukte van het Haagse China Town, in de Markthof, bevindt zich de nieuw geopende Toko Si Des.

De naam van de eetgelegenheid refereert aan de eigenaar en kok, Desvi, die al een aantal jaar actief was in de cateringbranche, voordat ze begin 2013 besloot om haar eigen toko te openen. In de eerste maanden na de opening is de toko al een populaire eetgelegenheid geworden voor Indonesiërs en liefhebbers van Indonesisch eten in Den Haag.

De toko heeft een bescheiden ruimte en is simpel en praktisch ingericht. Het decor heeft echter niet de hoogste prioriteit. Dat hebben namelijk de authentieke gerechten die aan “thuis” herinneren. En dat is precies wat je kunt verwachten van Si Des.

 

Si Des aan de buitenkant

Si Des aan de buitenkant

 

Het menu bestaat uit een groot assortiment van klassieke Indonesische gerechten, zoals saté ayam/ kambing, gado-gado, gule kambing, rawon, tekwan, gudeg ayam, ayam penyet en iga bakar. Daarnaast heeft Si Des een kleiner assortiment van Surinaamse gerechten, zoals roti kip en saoto soep.

Si Des’ echte specialiteit zijn street food gerechten, die heel geliefd zijn onder de Indonesiërs, zoals batagor, bakso, siomay, pempek tot aan rudjak cingur. Je zult zeker niet teleurgesteld zijn als het gaat om de beschikbare drankjes en ijstoetjes, zoals teh botol, es campur of es teler.

 

Een aantal van haar befaamde street food gerechten

Een aantal van haar befaamde street food gerechten

 

Je zult je verbazen over de prijzen van de gerechten, die variëren van 3,50 tot 7,50. Een portie batagor bijvoorbeeld is 4,50, mie ayam bakso is 5,50 en iga bakar geserveerd met witte rijst, gorengan, lalapan en sambal slechts 7,50. Dit betekent dat je voor een maaltijd en een drankje niet meer dan 10,- hoeft te betalen, tenzij je natuurlijk nog een tweede ronde neemt, wat je waarschijnlijk wel zult doen.

Kortom, als je echt Indonesisch street food wilt proeven dat ook nog eens betaalbaar is, dan is Si Des de perfecte keuze.

 

Si Des is gelegen aan de Gedempte Gracht 405 F, Markthof, Den Haag en dagelijks open van 12.00 tot 19.00 uur.

 

SHARE.
Share.

About Author

7 reacties

  • Hi Arvid, SiDes is nu even gesloten vanwege verhuizing.
   Dit is het bericht van SiDes op facebook:
   “Vanaf 1 maart 2014 Si DES locatie in Markthof is gesloten en verhuisd naar nieuwe Locatie Rabbijn Maarsenplein 7, Den Haag. Door de werkzaamheden wordt de opening van nieuwe locatie verschoven.”

   Wij hopen dat ze snel weer open gaan! Yummyy!
   Belindomag

 1. Indonesisch eten kenner on

  Si des maakt weliswaar reclame dat ze goedkoop zijn, maar vergeten wel te melden dat de porties super klein zijn en de kwaliteit om te huilen is.
  De zogenaamde bamisoep van 3.50 euro smaakt naar water. De ikan goreng kent geen enkele bumbu en heeft dus geen smaak.
  Kortom smaak en kwaliteit is ver te zoeken en het eten wordt niet vers bereid. Het is voor dit soort eten te duur.
  Je zit op gammele plastic krukjes.

  • Beste Siska,

   Si Des is hard bezig met de verbouwing in de nieuwe locatie van het restaurant. De geplande opening is op 15 mei 2014. Check ook geregeld de facebook pagina van Si Des hier.

   Met vriendelijk groet,
   BelindoMag

 2. Mijn echtgenoot en ik waren net bij Si Des geweest echt een aanrader en zeker de moeite waard. Wij zullen zeker vaker bij Si Des gaan eten.

 3. Vrijdag 15 augustus 2014 na de Indië-herdenking naar Si-Des. Verwachting was groot, ik had wat positieve reacties gehoord. Centrum Den Haag. De tafel werd pas schoongemaakt bij het opnemen van de bestelling. Slechte binnenkomst! Geen bier en slechts 1 soort light drink. Geen bier omdat ze (nog) geen vergunning hebben. Gado gado en lamssaté besteld. Ik kreeg geen bestek bij de gado-gado. Pas toen de sateh kambing werd opgediend, kreeg ik bestek. De gado gado was lekker. De saté kambing minder. Een stokje was duidelijk rundvlees, gezien de grove structuur en smaak. De andere drie stokjes waren pezig , waarvan één niet geheel gaar. Verder kreeg ik de schuld van het vuile tafeltje. Ik had maar aan een andere tafel moeten zitten want er waren lege tafels genoeg! De brutaliteit. Ze zei ook nog “ik sta hier maar alleen meneer.” Geen excuus voor een verder bijna leeg restaurant! Volgende keer maar weer bij de concurrent eten, betere keus genoeg in hartje Den Haag!

Leave A Reply