Recensie: Warung Bude Kati (Den Haag)

1

Door: B. Sukma

Voor de meeste Indonesische mensen die in Nederland wonen wordt eten beschouwd als vermaak. Dat geldt ook voor mij. Een van mijn favoriete activiteiten als huisvrouw is het verkennen van Indonesische eetgelegenheden in Nederland en het proeven van Indonesische gerechten.

Onder de vele plekken is er een ‘warung’ die al een tijd één van mijn favoriete plekken is: Warung Bude Kati in Den Haag.

Warung Bude Kati opende voor het eerst haar deuren in augustus 2011. Dit eethuisje, dat typisch Javaanse gerechten verkoopt, ligt in het centrum van de stad niet ver van station Hollands Spoor.

Recensie: Warung Bude Kati (Den Haag) belindomag.nl

Warung Bude Kati biedt ook snacks aan en je kunt er ook eten afhalen

 

Vol verwachting ging ik vlak na de opening voor het eerst naar Warung Bude Kati. Daar heb ik toen Tongseng Kambing (gestoofd geitenvlees in pittige bouillon) gegeten! Dit gerecht is waarlijk mijn favoriete gerecht geworden en bestel ik iedere keer als ik daar langsga. De kenmerkende en pittige smaak is bijna perfect! Vooral in combinatie met de gesnipperde kool en emping die je erbij krijgt. Hemels! Mijn man heeft daar ook zijn lievelingsgerecht gevonden: Tahu Telor. Dit gerecht heeft naar mijn mening meer ‘kick’ en is vol van smaak. Het is zelfs lekkerder dan die van het populaire eethuis Satay House Senayan in Jakarta!

 

Recensie: Warung Bude Kati (Den Haag) belindomag.nl

Nasi Pecel Tumpang

 

 

Je moet zeker niet vergeten om ook de lekkere huisspecialiteiten te proeven, zoals Nasi Pecel Tumpang. Na de eerste hap waant u zich in Indonesië. Ook met de Nasi Liwet Compleet proeft u de heerlijke smaken van  santan (kokosmelk),  de subtiele frisse citroengras en andere ingrediënten. De Opor Ayam, die bij deze rijsttafel hoort, wordt zonder kuwah (saus) geserveerd, maar wordt goed gecompenseerd door de saus van de Sayur Labu Siam (gesnipperde peervormige vrucht).

Recensie: Warung Bude Kati (Den Haag) belindomag.nl

Nasi Liwet Compleet

 

 

Als ik aan de gerechten van Warung Bude Kati denk, dan krijg ik spontaan een knorrende maag. Een minpunt dat we hebben ervaren was de trage bediening. En de zelfgemaakte sambal was naar mijn mening niet al te pittig. Gezien de grootte van de porties dat je krijgt, is de prijs zeker goed. Conclusie: tevredenheid gegarandeerd.

 

 

Adres: Wagenstraat 190, 2512 BB Den Haag
Tel.: 070-2163300
Dinsdag – Zaterdag 12.00 – 21.00
Zondag 17.00 – 21.00

 

SHARE.
Share.

About Author

1 reactie

Leave A Reply