Recensie: Warung Yanti (Den Haag)

0

Warung Yanti ligt vrij strategisch gelegen op de kruising van de Weimarstraat, welke bekend is bij veel inwoners van Den Haag. Wees daarom niet verbaasd als deze eettent druk wordt bezocht, vooral tijdens etenstijd. Warung Yanti, waar ook Javaans-Surinaams eten wordt aangeboden, werd geopend in 2006 en biedt plaats aan ongeveer 15 personen. Daarentegen halen vele mensen het eten af.

Warung Yanti Den Haag

Nasi Rendang met sayur lodeh

Het menu is verdeeld in twee keukens: de Indonesische en de (Javaans) Surinaamse keuken. Indonesische mensen kunnen waarschijnlijk de verschillende soorten gerechten  onderscheiden. Soto maduris (typsische soep uit Madura met maagjes), nasi rendang (rijst met gestoofd rundvlees), semur (stoofschotel), bakso (vleesballetjes), soto ayam (kippensoep), en es cendol sieren het Indonesische deel van de menukaart. Terwijl het Surinaams deel onder andere saoto, dawet en diverse soorten roti met vlees of een andere inhoud bevat. Natuurlijk kunt u ook kiezen uit diverse soorten snacks en typische dranken uit Indonesië en Suriname.

De kok lijkt zeer vertrouwd met de smaak van de kopers te zijn. We bestelden een bord nasi rendang en een kom soto babat, die beiden onder de € 10, – kosten. De nasi rendang wordt geserveerd met witte rijst, acar ketimunan (komkommers) en sayur lodeh (groenten). De mix van de zoete sayur lodeh en een ietswat hete rendang was perfect en smaakte lekker in de mond. De soto babat is ook zeer aan te bevelen en als we een beetje sojasaus en super hete madame jeanette sambal toevoegen, zullen we snel de stromende regen en het koude weer vergeten die op het moment Nederland onprettig maakt.

Warung Yanti Den Haag

Soto babat

Dus, voor degenen die rondlopen in Den Haag, is het zeker geen slecht idee om langs deze eettent te gaan en uw lege maag te vullen.

 

Adres: Van Bylandtstraat 91, 2562GJ Den Haag

Telefoon: 070 – 363 60 38

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 12:00 – 22:00 uur, zondag 14.00-22:00 uur

 

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply