Recept: Bubur Ayam (rijstepap met kip)

0

Door: Wiwid

In Indonesië wordt bubur ayam vaak gegeten als ontbijt. Echter vinden velen bubur ayam ook lekker als een warm tussendoortje. Met zijn romige zachte textuur en hartige smaak is bubur ayam een favoriet onder jong en oud.

Ingrediënten:

  • 150 gram rijst (gewassen en uitgelekt)
  • 300 gram kipfilet
  • 500 ml water
  • ½ theelepel zout
  • 1 blok kippenbouillon (of naar smaak)
  • Gesneden selderij
  • kroepoek
  • Gebakken uitjes
  • Olie
  • Sojasaus (zoet)
  • Sambal of chilipeper

 
Bereidingswijze:

  • Kook de kipfilet gaar en voeg zout toe. Haal de kip uit de pan en laat het uitlekken.
  • Kook de rijst met de resterende kippenbouillon, en kook tot het een pap wordt. Voeg een blok (of hoeveelheid naar smaak) kippenbouillon toe.
  • Verhit olie in een pan. Bak de gekookte kipfilet tot het lichtbruin is. Haal de kip eruit en versnipper het  in kleine stukjes nadat het afgekoeld is.
  • Bestrooi de pap met de versnipperde kip, selderij, gebakken uitjes en zoete sojasaus. Maak het gerecht compleet  met chilipepers en kroepoek.

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply