Door: Detty Janssen
Es teler (of fruit cocktail) is een traditioneel Indonesisch drankje dat heel verfrissend is. Het bestaat meestal uit stukjes jonge kokosnoot vruchtvlees, nangka (jackfruit), cincau (grass jelly) en andere vruchten gemengd met kokosmelk, gecondenseerde melk en gemalen ijs.
Het onderstaande recept is een zeer eenvoudige versie die je thuis zelf kan bereiden. Es teler is heerlijk om op een mooie zomerse dag te nuttigen.
Ingrediënten:
- 1 l melk
- Gemalen ijs
- 1 blik gecondenseerde melk
- 2 rijpe avocados
- 2 blikken jackfruit (nangka) in siroop
- 1 blik jonge kokos in siroop
- 1 zakje kokos met kokoswater
Bereidingswijze:
- Giet 1 zakje kokos met kokoswater in een kom.
- Open beide blikken jackfruit in siroop en giet het vocht in de kom. Snijd de jackfruit in stukken en doe het in de kom.
- Open een blik jonge kokos in siroop en giet het vocht in de kom. Snijd de stukjes jonge kokos in reepjes en schep het in de kom.
- Snijd een rijpe avocado in tweeën en lepel de inhoud eruit.
- Voeg 1 liter verse melk toe.
- Voeg ijs naar eigen smaak toe.
- Maak de cocktail zoet met gecondenseerde melk. Naar eigen smaak meer of minder.
- Schep het resultaat in een glas. Klaar om geserveerd te worden.
Bekijk video versie hieronder.
[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=McbtNOyHNKs[/youtube]