Recept: Ikan Roedjak (Vis in Roedjak Saus)

0

Het onderstaande recept is een gezondere versie van het Indonesische gerecht Ikan Roedjak ter stimulering van een gezondere levensstijl. Dit is gemaakt door studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool met de hulp van chefkoks Agus Hermawan (restaurant Blauw) en Eduard Roesdi (Indonesian Fine Dining), en ondersteund door de Task Force Culinary van de Indonesian Diaspora Network Nederland. Selamat mencoba!

Ingrediënten:

500 gram kabeljauw

3 salamblaadjes

2 tomaten

250 ml halfvolle kokosmelk

2 eetlepels tamarinde in water

Olie

Benodigdheden saus:

4 teentjes knoflook

8 sjalotjes

2 cm laos

5 rode lomboks

5 kemirinoten

2 eetlepels goela djawa

Bereidingswijze:

  • Doe 2 eetlepels tamarinde in water
  • Marineer de vis in het tamarindewater
  • Rooster de kemirinoten
  • Rasp of snij de goela djawa fijn
  • Maak in een cobek de knoflook, sjalotjes, laos, lomboks, kemirinoten en goela djawa tot een brij (boemboe)
  • Bak deze boemboe zachtjes met de salamblaadjes tot het gaar is
  • Snij de tomaten in kleine stukjes
  • Voeg de tomaten en halfvolle kokosmelk toe en laat zachtjes sudderen
  • Bak intussen één kant van de vis in wat olie en doe de vis bij de saus
  • Laat stoven tot saus ingedikt is.

 

(Bron recept: Culinary Task Force Indonesian Diaspora Network Nederland)

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply