Recept: Kepiting Lada Hitam Balikpapan (Krab in Zwarte Pepersaus Balikpapan stijl)

0

Het onderstaande recept is een aangepaste versie van het Indonesische gerecht Kepiting Lada Hitam Balikpapan ter stimulering van een gezondere levensstijl. Dit is gemaakt door studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool met de hulp van chefkoks Agus Hermawan (restaurant Blauw) en Eduard Roesdi (Indonesian Fine Dining), en ondersteund door de Task Force Culinary van de Indonesian Diaspora Network Nederland. Selamat mencoba!

Ingrediënten:

750-1000 gram krab

2 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel taotjo (gefermenteerde sojabonen)

1 eetlepel maizena opgelost in water

1 lente-ui

Voor de boemboe:

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

6 rode lomboks

2 eetlepels zwarte peper

Bereidingswijze:

  • Stoom de krab in 15 minuten gaar
  • Snijd de krab in stukken en bewaar het vocht
  • Maal de sjalotjes, knoflook, lomboks en zwarte peper tot een brij (boemboe)
  • Fruit deze boemboe zachtjes tot het gaar is en voeg hieraan de krab toe
  • Doe de ketjap manis en taotjo erbij
  • Proef en breng eventueel op smaak met zout
  • Voeg de opgeloste maizena toe
  • Snijd de lente-ui fijn en strooi over het gerecht

En dan selamat makan, oftewel eet smakelijk!

Schroom niet om het resultaat en/of je Indonesische gerechten met ons te delen!

 

(Bron recept: Culinary Task Force Indonesian Diaspora Network Nederland)

Foto: Gunawan Kartapranata

 




SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply