Recept: Kip in Kokossaus

0

Door: Stacy Pawiro-Oelomo

Als je vandaag zin hebt om een andere soort kipgerecht te willen maken dan moet je Kip in Kokossaus proberen. De heerlijke smaak van de kokosmelk past goed bij de kip, waardoor het een hartige smaak geeft. U kunt deze maaltijd bereiden voor het avondeten of speciale gelegenheden. Hieronder staat hoe je Kip in Kokossaus moet bereiden:

Ingrediënten:

450 gram kokosmelk
500 gram kippenvlees (kippenborst en/-dij)
1 eetlepel citroensap
1 theelepel gemalen gember
1 theelepel chili poeder
235 ml  kokend water
3 eetlepel plantaardige olie
2 uien, geschild en gesneden
3 knoflookteentjes, geschild en gesneden
Zout en peper

Bereiden:

1. Kook het water in een pan. Voeg daarna de kokosmelk toe en meng het door totdat het glad is. Zet het aan de kant wanneer je klaar bent.

2. Verhit een pan met olie op middelhoog vuur en doe de kip in de hete olie. Bak de kip totdat het goudbruin wordt van kleur (ongeveer 5 minuten per kant). Wanneer het klaar is, haal de kip uit de pan en zet het aan de kant. Bestrooi de kip met citroensap, gember, chilipoeder, zout en peper (naar eigen smaak).

3. Gebruik dezelfde pan om de uien en de knoflook te bakken op een middelhoog vuur totdat het zacht en helder is. Wanneer ze gebakken zijn, zet de kip bovenop de uien en knoflook, voeg daarna het kokosmelk toe. Zet het vuur lager, laat het sudderen totdat de kip is gekookt en de saus dik is geworden (ongeveer 35 minuten).

Selamat makan!

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply