Recept: Pisang Molen

0

Door: Detty Janssen

Pisang molen is een erg populaire Indonesische snack uit Bandung, waarbij het bladerdeeg gevuld is met banaan en kaas of chocolade.  Als je eens iets anders wilt dan de standaard pisang goreng, dan is de pisang molen de juiste keus. Eet smakelijk!

 

Ingrediënten:

2 bakbananen

1 pak roomboter

1 blik gecondenseerde melk

1 pak roomboter bladerdeeg

1 stuk kaas

1 ei

 

Bereidingstijd: 15-20 min

Porties: 8

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Smeer boter over de bodem van een ovenschaal. Spreid het bladerdeeg uit.

2. Snij de banaan in 4 stukken. Haal de schil van de banaan en snij het wederom in 2 stukken. Snij de kaas en boter in repen.

3. Leg de banaan, kaas en boter op het bladerdeeg. Verspreid vervolgens gecondenseerde melk over de banaan, kaas en boter.

4. Vouw het bladerdeeg dubbel en sluit het af. Verwijder het papier van het bladerdeeg en leg het in de ovenschaal.

5. Separeer een ei. Bestrijk vervolgens de snacks met eigeel.

6. Bak de snacks 30 minuten in de oven totdat het goudbruin is. Het is dan klaar om gereserveerd te worden.

 

Bekijk video versie hieronder.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=TEJkmaA0eVA[/youtube]

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply