‘s Werelds Groenste School in Bali

0

In een tijd dat meer en meer privé-scholen in Indonesië zichzelf uitrusten met airconditioners, de meest recente technologieën en zich huisvesten in enorme betonnen gebouwen, is er een school in Bali dat juist de andere richting opgaat. Deze school staat bekend als Green School.

De school vond haar plek in een afgelegen gebied van negen hectare groot in Sibang Kaja, een plaats op Bali. Haar gebouwen zijn voornamelijk gemaakt van bamboe, gras en modder. De kamers worden gekoeld door ventilatoren die hun energie verkrijgen van zonnepanelen.

Hoewel conventionele vakken ook zijn opgenomen in het curriculum, bereidt Green School door een focus op duurzaam onderwijs haar studenten voor om kritische en creatieve opzichters van het milieu te zijn. Dit betekent dat naast het leren van algoritmen, de studenten ook verplicht zijn om hun eigen rijst planten te oogsten en de mogelijkheden te leren om koolstofdioxide uitstoot te verminderen.

Green School was opgericht in 2006 door John Hardy, een voormalige handelaar in juwelen. Hij was geïnspireerd door de bekende documentaire “The Inconvenient Truth” (2006).

De school won de prijsGreenest School on Earth” in 2012 en werd geschonken door de US Green Building Council Center for Green Schools.

Momenteel zijn er 300 studenten uit meer dan 55 landen. Zo’n 20% komt uit Indonesië en de meeste van hen hebben een beurs.

Wil je meer weten over Green School? Kijk dan op greenschool.org.

 




SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply