StuNed Dag 2015 over Belang Studentenuitwisseling in Relatie Indonesië-Nederland

0

Op zaterdag 7 maart 2015 organiseerde Nuffic Neso Indonesia de StuNed dag 2015 op de KBRI (Indonesische ambassade) in Den Haag. StuNed staat voor Studeren in Nederland en is een bilateraal studieprogramma voor getalenteerde studenten en jong-professionals uit Indonesië. StuNed heeft als doel om de ontwikkeling van Indonesië te verbeteren en biedt beurzen aan toekomstige Indonesische leiders op het gebied van samenwerking tussen Nederland en Indonesië.

Op deze dag kwamen meer dan 150 Indonesische studenten met een Nederlandse studiebeurs uit heel Nederland bijeen om stil te staan bij het belang van onderwijs en kennisuitwisseling. Het was ook een dag om elkaar beter te leren kennen en om elkaars ervaringen, ideeën en ambities te delen. Voor Nuffic Neso was deze dag eveneens een goede manier om de voortgang van het StuNed programma in de gaten te houden en ideeën op te doen om het programma te verbeteren.

De directeur van de afdeling Azië en Oceanië van het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken, Peter Portman, hield een toespraak. Andere aanwezigen tijdens deze gelegenheid waren onder andere Onderwijs attaché van de KBRI in Den Haag, Hari Bambang Wibisono, en directeur van Nuffic Neso Indonesia, Mervin Bakker. (Valerie Krul)

 

Bron: Indonesia.nl

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply