Tasting Session: Indonesische Visgerechten als Gezond Alternatief in Nederland

0Door: Valerie Krul

Het is algemeen bekend dat vis eten goed is voor je gezondheid. Dit is vooral te danken aan de aanwezigheid van onverzadigde vetten en omega 3 vetzuren dat de kans op hartziekten, hoge bloeddruk, osteoporose, diabetes en nog veel meer kan verminderen. Daarom wordt het ook aanbevolen om minstens twee keer per week vis te eten.

Dit is dan ook de reden dat de Task Force Culinary van de Indonesian Diaspora Network Indonesia in Nederland een tasting session organiseerde met typisch Indonesische visgerechten, die niet alleen lekker maar ook gezond zijn. Het evenement werd gehouden op 14 april 2015 in het hoofdgebouw van de Haagse Hogeschool te Den Haag. Studenten van deze hogeschool waren bovendien betrokken bij dit evenement.

2015-04-14 12.30.40

Voordat deze tasting zou plaatsvinden, kregen zes studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool een aantal workshops over Indonesische visgerechten. Deze workshops werden geleid door de chefs Eduard Roesdi (Indonesian Fine Dining) en Agus Hermawan (restaurant Blauw), en ondersteund door Renske Walsarie Wolff en Renu Lubis (Indonediair). Het doel van deze workshops was het creëren van gezondere alternatieven van typisch Indonesische visgerechten, terwijl de oorspronkelijke smaak behouden bleef. Van de in totaal 18 gerechten die zijn gemaakt, werden uiteindelijk de vier beste geselecteerd en geïntroduceerd op de tasting session. De Ikan Rica-Rica, Ikan Rujak, Kepiting Lada Hitam Balikpapan en Ikan Kacang Melinjo behoorden tot deze vier beste gerechten.

Dit evenement is zeker handig voor diegenen die gezond willen leven, maar ook willen blijven genieten van de heerlijke smaken die de Indonesische keuken te bieden heeft. Voor hen hebben wij dan ook goed nieuws, want Belindomag mocht van de organisatoren van deze tasting het recept van twee van deze vier gezonde gerechten met onze lezers delen!

 

Bekijk de foto’s van het event hier.


SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply