Terry vermaakt het publiek tijdens de onafhankelijkheidsdag

0

Een feestelijke sfeer met een grote menigte was aanwezig aan de voorkant van het stadium van Pesta Rakyat 2011, georganiseerd door de Indonesische ambassade in Den Haag om de onafhankelijkheidsdag van Indonesië te vieren. Met veel enthousiasme, wachtte het publiek op de aanwezige Indonesische artiesten, zoals; Ello, Terry, en Yopie Latul, om hun favoriete nummers te horen.

BelindoMag wist de prachtige zangeres Terry Fatiah, die net een optreden had gegeven aan honderden Indonesische toeschouwers over heel Nederland, te strikken voor een interview. Ondanks dat de zangeres, bekend van de nummers Janji Manismu en Hatiku Beku, oververmoeid was begroette ze ons met een vriendelijke glimlach.

Hieronder het korte interview met de zangeres.

• Dus dit is je eerste optreden in Nederland?
Uh-huh.

• Wat vond je ervan?
Eerlijk gezegd, ik moest huilen toen ik afscheid nam van een vriend die hier in Nederland woont. Ik was best wel nerveus.

• Hoelang blijf je in Nederland?
Voor een week.

• Waarom zo kort?
Omdat ik dingen te doen heb in Indonesië. Twee dagen nadat ik terug zal zijn in Indonesië, sta ik alweer geboekt voor een optreden. Ik heb het erg druk maar dat vind ik niet erg. Mijn fans in Indonesië zullen me wel gemist hebben. (zegt ze lachend)

• Hoe was het om in Nederland op te treden? Hoe vond je het publiek?
Ik vond het super! Eerst dacht ik, ze zullen me vast niet zo goed kennen, maar ze waren eigenlijk best wel enthousiast. En het weer was erg goed.

• Wat doe je nog meer met je tijd behalve optreden?

Als ik het niet druk heb, ben ik gewoon thuis tijd aan het doorbrengen met m’n familie en vrienden. Ik hou niet zoveel van uitgaan. Ondanks dat je in Indonesië  veel plekken en winkelcentra hebt waar je kan shoppen, blijf ik liever thuis en ontwerp en maak ik mijn eigen kleding.

• Wie is jouw grootste inspiratie wat betreft je muziek?
Er zijn veel mensen waar ik tegenop kijk. Maar toen ik met muziek begon luisterde ik veel naar Stevie Wonder, omdat hij met zijn hart zingt en wij (zangers) vergeten soms hoe belangrijk dat is. Ik probeer dat via mijn muziek te uiten door een bepaalde boodschap te geven.

• Wat zijn jouw toekomstplannen?
Blijven zingen. Ik wil ook graag mijn eigen landbouwbedrijf starten. Het is misschien wel heel anders dan wat ik nu doe maar ik ben al een tijdje erg geïnteresseerd in landbouw en dit heeft veel potentie in Indonesië. Mijn visie is om Indonesië groener te maken en het bouwen van winkelcentra te stoppen. (zegt ze lachend)

Ik denk dat we daarop moeten drinken, Terry!

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply