Tips: Vind Goedkope Vliegtickets naar Indonesië

0

Wie wil er niet vaak op vakantie naar Indonesië? Alleen zijn de prijzen voor een vliegticket naar Indonesië best prijzig. Daarom wil BelindoMag graag een aantal tips delen om zo goedkoop mogelijke vliegtickets te vinden. Nieuwsgierig? Lees verder!

Tip 1: Zoek via een vergelijkingssite en boek via de luchtvaartmaatschappij
Velen zoeken het goedkoopste vliegticket via een vergelijkingssite als Cheaptickets.nl, Vliegtickets.nl of Worldticketcenter.nl. Voorheen kon je via een van deze sites de beste deals vinden en was het handig om direct op de betreffende website te boeken. Door de boekings- en administratiekosten die deze partijen bieden zijn de uiteindelijke kosten voor een ticket de laatste jaren veel hoger geworden en ben je een stuk voordeliger uit als je direct op de site van de luchtvaartmaatschappij boekt.

Vind dus het goedkoopste vliegticket via een vergelijkingssite, maar boek het ticket op de website van de luchtvaartmaatschappij zelf. Zo bespaar je veel extra kosten.

NB: niet elke vergelijkingssite neemt ook Garuda Indonesia mee in de zoekresultaten. Mocht Garuda Indonesia er niet tussen staan, kijk dan ook nog even op hun website.

Tip 2: Meld je aan voor nieuwsbrieven
Sommige luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Malaysia Airlines en natuurlijk Garuda Indonesia hebben regelmatig goede deals naar Indonesië. Soms heb je voor iets meer dan € 500,- al een retourticket. Meld je daarom aan op hun nieuwsbrieven en blijf zo op de hoogte van goede deals.

Tip 3: Zoek niet op een exacte datum
Hoef je niet per se op een exacte datum weg? Vul bij het zoeken naar een ticket de voorkeursdatum in en kies voor de optie +/- 3 dagen. Een dag eerder of later kan namelijk behoorlijk verschillen en met deze optie heb je een goed overzicht van de prijzen voor zowel de heen- als retourvlucht.

Tip 4: Zoek ook vluchten vanaf andere luchthavens
Zoek niet alleen voor vluchten vanaf Schiphol, maar kijk ook eens naar andere luchthavens, zoals Düsseldorf Airport. Dit kan soms ook behoorlijk in prijs verschillen. En als je flexibel bent, kijk dan voor de aankomst ook eens naar Kuala Lumpur International Airport of Singapore Changi Airport. Dit kan ook schelen in de prijs ten opzichte van Jakarta International Airport. Vanaf Kuala Lumpur of Singapore kun je dan een goedkope regionale vlucht boeken via AirAsia of LionAir. Let wel op dat de prijzen van deze regionale vluchten nog zonder bagage is. Deze dien je los bij te boeken.

Tip 5: Let ook op het gewicht van je bagage
Neem je veel bagage mee? Zoek dan de luchtvaartmaatschappijen waar je 30 kg of meer aan bagage mag meenemen. Het kan zijn dat je iets meer betaalt dan het goedkoopste vliegticket, maar uiteindelijk ben je goedkoper uit omdat je niet voor overbagage hoeft te betalen.

Heb jij ook nog andere tips? Deel het met ons.

 

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply