Twee Indonesische beurzenprogramma’s beschikbaar voor Nederlandse studenten

0

De Indonesische regering heeft de inschrijving voor twee beurzenprogramma’s geopend. Deze programma’s starten in 2016 en zijn bedoeld voor buitenlanders die een nauwe relatie met Indonesië hebben, waaronder Nederlanders. De twee programma’s in kwestie betreffen een beurs voor Indonesische kunst en cultuur en de Darmasiswa beurs. Beiden zijn extra-curriculaire programma’s, met als doel de samenwerking op sociaal-cultureel gebied tussen de landen te verbeteren, alsmede het promoten en vergroten van de Indonesische taal en cultuur onder buitenlandse studenten.

Beurs voor Indonesische kunst en cultuur

Het programma, dat geïntroduceerd is in 2003, is bedoeld voor buitenlanders die de taal, kunst en cultuur van Indonesië willen verkennen. Sinds 2003 is de beurs toegekend aan 658 afgestudeerden uit 60 landen.

Gedurende het programma wonen de deelnemers bij gastgezinnen en zijn zij actief betrokken bij culturele activiteiten van de plaatselijke bewoners.

Het programma heeft een looptijd van drie maanden tussen 8 mei en 21 augustus 2016. De inschrijving dient plaats te vinden op de Indonesische ambassade in Den Haag voor 20 januari 2016.

Meer informatie over deze beurs is te vinden via de volgende link: Indonesische beurs

Darmasiswa programma

Het Darmasiswa programma is geïntroduceerd in 1974 en duurt een jaar. De beurs wordt toegekend aan studenten die geïnteresseerd zijn om de taal, kunst, muziek of ambachten van Indonesië te leren. Deelnemers kunnen kiezen uit 53 verschillende universiteiten in verschillende steden in Indonesië.

Tot op heden hebben studenten uit meer dan 111 landen deelgenomen aan dit programma.

De inschrijving loopt via de Indonesische de ambassade in Den Haag en de sluitingsdatum is 22 februari 2016. Meer informatie over deze beurs is te vinden via de volgende link: Darmasiswa beurs

 

Bron: Indonesia.nl

 
SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply