Universiteit Leiden Begint Asian Library

0

Universiteit Leiden is van plan om een “Asian Library” te beginnen, wat een van de grootste expertisecentra op het gebied van Azië, inclusief Indonesië, zal worden. De collectie over Indonesië wordt zelfs de meest complete en unieke collectie ter de wereld.

Deze Asian Library zal ontstaan als het resultaat van de fusie tussen de collecties van drie grootste Nederlandse kennisinstituten over Azië, namelijk de Universiteit Bibliotheek (UB) van de Universiteit Leiden, het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam, en het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) in Leiden, een instelling die sinds 1851 academisch onderzoek doet en
bevordert over landen in gebieden als Zuidoost-Azië en de Caraïben, waaronder
heel veel over Indonesië.

De collecties van de Asian Library bestaan niet alleen uit de meest recente wetenschappelijke informatie, maar ook uit erfgoed en bijzondere collecties. Door de schat aan informatie die daar beschikbaar zal zijn, zal de Asian Library een Mekka op het gebied van collecties en onderzoek over Indonesië worden. Bovendien zullen de collecties van de deze bibliotheek gedigitaliseerd worden, waarvan de Indonesische collectie ook nog het internationaal toegankelijk wordt gemaakt. De Asian Library, als de opbouw bij de Universiteitsbibliotheek, wordt verwacht begin 2017 gebruiksklaar te zijn. (Valerie Krul)

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply