Verkiezingen Indonesië 2014 verliepen soepel in Nederland

0

De geografische ligging mag geen verhindering zijn voor het democratische recht van de Indonesiërs in het buitenland. Dat geldt dus ook voor de Indonesiërs in Nederland, die op 5 april 2014 hun stem mochten uitbrengen bij de Indonesische ambassade in Den Haag. De ambassade stond al vanaf 10.00 uur vol met Indonesische stemgerechtigden die in de rij hun beurt afwachtten om te stemmen.

Men moest ongeveer 20 minuten wachten voordat ze hun stem konden uitbrengen. Ondanks de lange rij, waren de kiezers niet ongeduldig. Er hing een aangename en informele sfeer bij de ambassade. Bezoekers namen “selfies” voor het gebouw en enkelen van hen namen zelfs foto’s tijdens het gooien van de stembrief in de stembus. Zo legden ze voor zichzelf deze belangrijke gebeurtenis vast. Op een zeer vriendelijke en behulpzame wijze werden de kiezers door de Indonesische Kiescommissie (PPLN) begeleid.

Een lid van het Comité van Toezicht (Panwaslu), de heer Hambali Maksum, heeft ons geïnformeerd dat er 1.104 mensen waren die gebruik hadden gemaakt van hun stemrecht.

De stemmen van de verkiezingen in Nederland zullen worden geteld op de dag dat de verkiezingen in Indonesië zullen plaatsvinden, op woensdag 9 april 2014. Het tellen van de stemmen die per post werden gedaan vindt plaats op 15 april 2014.

Klik hier om de foto reportage te bekijken.

 

 

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply