Verwachte Hoogtepunten van de Tong Tong Fair 2014

0

Zoals verwacht rond deze tijd van het jaar, is de Tong Tong Fair terug op het Malieveld in Den Haag voor haar 56e editie met een hele nieuwe lijst van spectaculaire showcases om naar uit te kijken. Europa’s grootste Euraziatisch festival zal tussen 29 mei en 9 juni 2014 haar deuren openen naar haar enorme tenten van Zuidoost-Aziatisch culturele en culinaire glorie.

Als het gaat om de Indonesische voorstellingen, lijken klassieke Javaanse optredens het hoogtepunt van dit jaar te worden. Bijvoorbeeld de koninklijke traditionele dansen van de Kraton en Puro Pakualaman uit Yogyakarta zullen een dansvoorstelling worden die je zeker niet wilt missen. Ook heel interessant is de wayang kantjil, een traditioneel schaduwtheater met dierfiguren, uitgevoerd door de beroemde wayang dalang Ki Ledjar Subroto (76) of in Indonesië bekend als Mbah Ledjar. Het theater is gebaseerd op het verhaal van “Kancil” (De Haas), een oud Javaanse folklore die leerzame boodschappen bevat.

Andere bijzondere optredens zijn dansen van de Javaanse danser en choreograaf Didik Ninik Thowok en de Balinese dansgroep Dwi Mekar geleid door I Nyoman Durpa. Zij zullen de Tong Tong Fair bezoekers vermaken met hun combinatie van theatrale dans en humor. Bovendien zal de muzikale fusiongroep uit Bandung, SambaSunda, de ruimte verlevendigen met hun moderne gamelanorkest, die niet alleen de pracht van het verleden oproept maar ook de bruisende stedelijke energie van Bandung vandaag de dag. Al deze optredens kun je vinden op het Tong Tong Podium en het Tong Tong Theater.

Activiteiten waar je zeker aan deel moet nemen, zijn de workshops die gehouden worden in de Bengkel Studio. Daar kun je workshops volgen als Indonesische dans, pencak silat, muziek, het maken van je eigen djamoe (traditionele medicijn), vlieger, batik, en nog veel meer.

Natuurlijk zijn er nog veel meer interessante muzikale en culturele optredens van diverse artiesten, kookdemonstraties, boekpresentaties, exposities, modeshows en vooral eten en drinken om naar uit te kijken. Het gevarieerde programma zal zowel de jongere als oudere bezoekers tevreden stellen.

We hopen jullie allemaal dus daar te zien!

 
Voor meer informatie over het programma klik hier.

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply