Visumvrij Reizen naar Indonesië voor Nederlanders Eindelijk Officieel

0

Het langverwachte bericht is dan eindelijk gekomen: de vrijstelling van visumplicht voor Nederlanders om Indonesië binnen te komen wordt officieel toegepast. Afgelopen 9 juni heeft de Indonesische president Jokowi de visumvrijstelling voor 30 landen, waaronder Nederland, ondertekend. De duur van een visumvrij bezoek aan Indonesië is maximaal 30 dagen.

Deze visumvrije regeling is sinds 10 juni 2015 van kracht en de Indonesische Ambassade te Den Haag heeft aan Belindomag bevestigd dat deze regeling op dit moment inderdaad al wordt uitgevoerd. Zo hoeven de Nederlandse paspoorthouders die graag Indonesië willen bezoeken niet meer naar de Indonesische Ambassade om een visum aan te vragen.

De andere landen die, naast Nederland, vrijgesteld zijn van visumplicht zijn: Rusland, Zuid-Korea, Japan, de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Mexico, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland, België, Zweden, Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen, Finland, Polen, Hongarije, Tsjechië, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Bahrein, Oman en Zuid-Afrika.

Deze regeling is door Indonesië in het leven geroepen om de relatie met de genoemde landen te verbeteren en de nationale ontwikkelingen te bevorderen. Met de toepassing van deze vrijstelling is er de verwachting dat de vrijgestelde landen dezelfde vrijstelling ook gaan toepassen voor Indonesië.

Hmm, dus wanneer zullen Indonesiërs visumvrij naar Nederland kunnen reizen?

 

Bron: travel.kompas.com

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply