Valerie Krul
Een rijsttafel is een uitgebreide selectie aan Indonesische groente- en vleesgerechten en snacks. De rijsttafel is ontstaan tijdens het koloniale tijdperk en het is nog steeds populair bij vele Indonesische en Indische restaurants in Nederland.
Sinds 1 december 2015 is de rijsttafel toegevoegd aan de Nationale Inventaris. Dit is een lijst van Nederlandse tradities samengesteld door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed. Dit betekent dat de rijsttafel, bestaande uit Indonesische gerechten, officieel wordt beschouwd als Nederlands cultureel erfgoed.
Foto: Restaurant Palembang Den Haag
1 reactie
Reply 13 dec. 2015:
Natuurlijk weten we dat, want we hebben dat zelf bewerkstelligd. Daarom een kleine correctie; het is de Indische rijsttafel en het zijn Indische gerechten (regionale gerechten uit de Indische archipel). Officieel is het dus Indisch en niet Indonesisch. Namens de SER – Samenwerking Erfgoed Indische Rijsttafel