Yussa Nugraha: Jong Indonesisch voetbaltalent wordt door Nederlandse clubs gescout

0

Wat eerst begon als tijdsverdrijf is uitgegroeid tot een droom. Zo begon Yussa Nugraha´s liefde voor voetbal. Begin 2009 lieten zijn ouders, vader Edi Nugraha en moeder Indra Lieu, Yussa spelen bij de amateurvoetbalclub VV Haagse Hout in Den Haag. Al snel zagen de ouders, beide afkomstig uit Solo (Midden-Java, Indonesië), dat hun zoon een natuurtalent is in voetbal. Sindsdien steunen ze hun zoon zo goed mogelijk om een professionele voetballer te worden.

Voetbalclubs geïnteresseerd

Het bleek dat niet alleen de ouders  het voetbaltalent van Yussa opmerkten, maar ook  de grote Nederlandse voetbalclubs. Zo heeft ADO Den Haag Yussa uitgenodigd voor een selectietest. Dit was zeker goed nieuws voor Yussa en zijn familie. Ze hadden niet verwacht dat een jongen van 12 jaar zo’n prachtige kans zou krijgen om bij een club uit de eredivisie te mogen spelen. Helaas is hij niet door de selectieprocedure gekomen.

Dit heeft Yussa’s motivatie om door te gaan met voetbal echter niet geschaad. Hij mocht zelfs direct spelen bij SVV Scheveningen, een club uitkomend in de Topklasse en met een hechte samenwerkingsverband met ADO Den Haag. Met andere woorden, er is nog altijd een kans dat Yussa, die op 21 maart 2001 is geboren, later alsnog voor ADO Den Haag zal spelen.

Yussa Nugraha: Jong Indonesisch voetbaltalent wordt door Nederlandse clubs gescout belindomag.nl

Yussa op het veld

Intensieve training bij SVV Scheveningen

Yussa traint nu onder leiding van coach Pieter de Klerck. Anders dan bij zijn vorige voetbalclub, vergt het trainen bij SVV Scheveningen meer discipline. Er zijn drie trainingsavonden per week en een wedstrijd op de zaterdagen. Yussa realiseert zich heel goed dat hij zijn tijd goed moet verdelen tussen school, huiswerk (hij zit op dit moment op Edith Stein te Den Haag), voetbaltrainingen en andere nevenactiviteiten. Yussa moet op tijd komen voor elk voetbaltraining. Zo niet, dan moet hij bij de eerstvolgende wedstrijd op de bank zitten. Deze Christiano Ronaldo fan heeft dit alles met volle moed doorstaan. Hoewel de trainingen zeer intensief zijn, vindt hij het heel erg leuk om verscheidene tactieken en strategieën te leren. Yussa vindt dat voetbal niet alleen puur fysiek is, maar dat het gecombineerd moet worden met tactiek en teamwork.

Uitnodiging van de KNVB en FC Feyenoord

Het harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen. KNVB scouts hebben Yussa’s talent gezien en hem 29 januari j.l. uitgenodigd voor een selectietest van het Nederlands jeugdelftal. Yussa gaat door naar de volgende ronde! In de tussentijd, is er een andere club die Yussa’s talent heeft opgemerkt: FC Feyenoord. De C1 van deze club uit Rotterdam heeft laten blijken dat ze geïnteresseerd zijn en hem afgelopen februari uitgenodigd voor een selectietest.

Yussa Nugraha: Jong Indonesisch voetbaltalent wordt door Nederlandse clubs gescout belindomag.nl

Yussa met zijn ouders en zus die levenslange droom steunen

Positieve instelling aanhouden

Wat zullen de KNVB en FC Feyenoord beslissen over de selectietesten? Yussa’s reactie op deze vraag was zijn levensmotto: “Hard werken staat op nummer 1, winnen of verliezen staat op nummer twee.” Yussa is ervan overtuigd dat voetbal zijn toekomst is. Daarom streeft hij ernaar om zijn uiterste best te doen om zijn droom te kunnen verwezenlijken: een professionele Indonesische voetballer  op het internationale podium. Gelukkig steunen zijn familie en vele vrienden hem in het bereiken van zijn doelen. Ga vooruit, nooit achteruit, Yussa!

 

 

SHARE.
Share.

About Author

Leave A Reply